Skip to main content

Ny hemsida lanserad

Den 21 mars 2022 släpptes vår helt nya hemsida.

Redan 2012 skapade Sörmlands Veteranjärnväg en 10-årsplan för att arbeta mot ett Järnvägsmuseum i Oxelösund år 2022. Under 2019 fattade föreningen det avgörande beslutet om att utveckla verksamheten och slutföra den 10-åriga planen. Ett nytt järnvägsmuseum skulle skapas och med det en uppdatering av både verksamhet, profil och synlighet i samhället.

I juni 2022 öppnar Oxelösunds Järnvägsmuseum, som en ny del av Sörmlands Veteranjärnvägs verksamhet i Oxelösund. Som ett första led i lanseringen av den utökade verksamheten uppdateras föreningens grafiska profil och en ny hemsida lanseras.

I ett nära samarbete med Öjert & Klang Marknads- och kommunikationsbyrå i Nyköping har vi under ett år arbetat med att skapa en ny modern profil för hela verksamheten och i mars lanseras den nya hemsidan Sörmlands Veteranjärnväg och Oxelösunds Järnvägsmuseum!

Den nya grafiska logotypen, som går i föreningens färger orange och grönt, symboliserar en stor del av de historiska fordonen. Ränderna som har tagits från lokfronten ser även ut som järnvägsspår där verksamheten går rakt fram och även växlar in på ett helt nytt spår – Det nya järnvägsmuseet.