Grafisk profil

När föreningen bildades var det ett nytt museispår som skapades i Oxelösund. En veterantågsförening med målet att bli ett järnvägsmuseum. Det var bråttom att skapa en profil och logga åt den nybildade föreningen och det första som dök upp i tankarna var ett växelklot. Denna enkla logga har sedan fått följa föreningens utveckling under åren och frågorna från allmänheten har varit många – Vad är det för något?

När föreningen 2019 beslutade sig för att på allvar genomföra det stora projektet att bygga Oxelösunds järnvägsmuseum bestämdes även att den grafiska profilen skulle bytas ut. Den behövde moderniseras för att motsvara den nya verksamheten, men även passa bättre in i annonsering och på sociala medier, som ingen knappt kände till år 2010.

I ett nära samarbete med Öjert & Klang Marknads- och kommunikationsbyrå i Nyköping arbetade vi med att skapa en ny modern profil för hela verksamheten och i mars 2020 lanseras den nya hemsidan Sörmlands Veteranjärnväg och Oxelösunds Järnvägsmuseum tillsammans med en helt ny grafisk profil!

Den nya grafiska logotypen, som går i föreningens färger orange och grönt, symboliserar en stor del av de historiska fordonen. Ränderna som har tagits från lokfronterna ser även ut som järnvägsspår där verksamheten går rakt fram och även växlar in på ett helt nytt spår – Det nya järnvägsmuseet.

Den nya loggan och det moderna typsnittet är klockrent för vad Sörmlands Veteranjärnväg har utvecklats till. Den nya profilen beskriver vårt enträgna arbete för att förverkliga vår tioårsplan och äntligen kommer vi att kunna bedriva en verksamhet, som är öppen och säker för både de aktiva och allmänheten.

Kai TamminenOrdförande